Workshop New Energy Carriers in Road Tunnels

21/02/2019
Op 21 februari (van 09.00-17.00 uur) heeft het KPT samen met ITA COSUF en PIARC een internationale Workshop New Energy Carriers in Road Tunnels georganiseerd.
Deze bijeenkomst was bedoeld voor alle geïnteresseerde tunnelprofessionals in binnen- en buitenland en vond plaats in het Van der Valk Hotel in Utrecht (Winthontlaan 4-6).

Op deze dag zijn de volgende drie sessies aan de orde gekomen:
– sessie 1: veilige exploitatie van ondergrondse weginfrastructuur/tunnels;
– sessie 2: perspectief van de hulpdiensten;
– sessie 3: uitgevoerde onderzoeksprojecten (Suveren) en toekomstige onderzoeksbehoeften;
– sessie 4: andere projecten en toekomstige behoeften.

Aan deze dag werd door een internationaal breed publiek deelgenomen. De aanwezige informatie in binnen- en buitenland over de uitdagingen van nieuwe energiedragers in ondergrondse weginfrastructuur is gedeeld. Aan het eind van de dag zijn de belangrijkste kwesties voor tunnelbeheerders, veiligheidsbeambten, hulpdiensten en overheidsinstanties in beeld gebracht. Ook is een lijst met urgente onderzoeksbehoeften uit een expert-meeting, voorafgaand aan deze dag, voorgelegd. Dit is van belang voor de deelnemers die op zoek zijn naar antwoorden op vragen over elektrische en waterstofvoertuigen in wegtunnels.

Deze dag  is vooraf gegaan door een expert-meeting op 20 februari 2019, georganiseerd door ITA COSUF. Het actuele programma van de expert-meeting op 20 februari en de workshop op 21 februari vindt u hier.

Hieronder vindt u het verslag en de presentaties: