Tom van Tintelen

Mijn hele werkzame leven, ik heb de geboorte van de eerste Intel microprocessor nog mogen meemaken, ben ik al actief in de industriële automatisering waarin ik hardware en software heb ontwikkeld voor een breed scala aan (real-time) besturings- en inspectiesystemen. Vaak specials waarin de grenzen van de technische mogelijkheden werden opgezocht. Later ben ik wat meer opgeschoven naar de procesmatige kant, waarin ik ook de niet technische aspecten van industriële automatisering heb leren kennen en beheersen.

Sinds de bouw van de Tweede Coentunnel ben ik actief geworden in de wereld van de tunneltechnische installaties en ben daarna eigenlijk wel op een of andere manier betrokken geweest bij alle tunnels in Nederland. Naast de installaties zelf ben ik ook bezig geweest met de koppeling in verkeerscentrales. Mijn focus heeft daarbij met name gelegen op functionaliteit, integraliteit en systeem architectuur. In mijn huidige rol ondersteun ik opdrachtgevers in het renoveren en in stand houden van hun assets.

Het “pak” van expert Civiel/TTI binnen het KPT zit mij als gegoten, omdat ik het enerzijds erg leuk vind om me in een breed scala aan vraagstukken te verdiepen en anderzijds graag kennis deel met vakgenoten uit diverse disciplines. Diversiteit en interactie daar word ik vrolijk van.